Boekbespreking: Marc Lammers, “Yes! een Crisis”

Hoe kom ik er aan, waarom heb ik het gekocht?

Ik heb het boek ontvangen na het bijwonen van een seminar dat was georganiseerd door mijn werkgever. Ik had nog nooit van Marc Lammers gehoord, maar als snel bleek hij dus de coach te zijn van het Nederlands dames hockeyteam op o.a. de Olympische Spelen.

Zijn presentatie was wat minder glad en of gepolijst als bij de voorgaande seminar gangers maar dat maakte hij dan weer goed met de real-life verhalen en voorbeelden.

Geen management verhalen of ervaringen van mensen die achter het bureau zitten maar een ‘self-made’ men. Alhoewel, ook hij aangaf zelf met een coach te werken. Dus niet iemand die mislukt is in het bedrijfsleven en vervolgens zijn dagen vult met het geven van presentaties maar iemand die zich bewezen heeft en het goed kan vertellen.

In zijn voorbeelden gebruikt hij de namen van de mensen / spelers en hoe hij het getackeld heeft maar ook de valkuilen die hij heeft moeten overwinnen. Regelmatig gaf hij voorbeelden van innovaties die hij opgedaan heeft door bij andere sporten/disciplines te rade te gaan. Maar wat me vooral is bijgebleven is: verbeter stap bij stap en laat je niet afschrikken door het verwachte resultaat (b.v. “het lukt toch niet”) maar concentreer je op het proces.

Dit alles maakte dat het voor mij 1 van de beste seminars in het afgelopen jaar was.

Zou ik het andere mensen aanraden: Ja! 

Ik heb het boek vlotjes doorgelezen. Zoals ik al schreef was ik behoorlijk enthousiast van de man zelf en dat is met dit boek ook wel gebleven. Zoals hij zijn verhaal verteld op het podium, zo is het ook uitgeschreven in het boek. Als je zijn seminar gemist hebt, zou ik zeker dit boek halen.

Over Mark de Bont

www.clearcase.nl www.markde.bont.nl
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s