Boekbespreking: “Zes Sigma zakelijk verbeterd”, auteurs: diversen

Six Sigma

Six Sigma

Ik heb het boek mogen lenen om wat meer op te steken over six sigma. Op mijn werk kreeg ik met een ‘six-sigma’ opdracht te maken en alle kennis is dan welkom. Het boek is echter zeer theoretisch van aard. Mensen met een achtergrond in statistiek zullen er misschien minder moeite mee hebben maar na de helft van het boek gelezen te hebben word het wel erg droge en taaie stof. Uiteindelijk heb ik het daarbij dan ook gelaten.

Over de content ga ik niet teveel uitweiden, ik denk dat de meeste mensen wel een idee hebben waar het boek over gaat. Maar de belangrijkste manieren om statistieken te doen worden hierin behandeld.

Gelukkig heb ik bij mijn werkgever een Green Belt cursus kunnen volgen inclusief cursusmateriaal wat e.e.a. verduidelijkte. Dat, éénmaal gelezen te hebben, werd het boek een stuk duidelijker. Ik ken vergelijkend materiaal dus het is voor mij moeilijk te beoordelen of dit nu een goed boek is voor mensen die hier wat meer over willen weten.

Voordeel is dat het boek in het Nederlands is geschreven. Voor de mensen die al referentie materiaal hebben zou ik het boek links laten liggen of gebruiken als naslagwerk.

Over Mark de Bont

www.clearcase.nl www.markde.bont.nl
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s